خلطة المحاشي
بصل مقطع صغير يكشن ويضاف الطماطم والصلصه والملح والبهار
والبقدونس المفروم والشبت المفروم وعصير ليمونه
تقلب جيدا وتترك تتسبك ترفع عن النار ويضاف الارز المصري ونحشي الكوسا وتوضع في الفرن وتحتها مفرش من لب الكوسا وطماطم مبشوره وبصل مبشوره وملح وتغطي بالقصدير وتدخل الفرن
نضع في القدر ماء و2 مكعب ماجي وملعقه صلصه وفلفل وبهار وتترك تتسبك وتصب فوق قدر المحاشئ
نرتب في القدر باقي الخضار المحشيه الطماطم والبطاطس والباذنجان والفلفل الرومي يكتم حتي ينضج